De basisregels zijn bekend, en nog steeds zeer belangrijk om bedrijfshygiëne te bereiken:
gasten bij binnenkomst vragen om de handen te desinfecteren, dragen van een mondkapje is in een publieke ruimte per 1 december verplicht en uiteraard het respecteren van de 1,5 meter regel.
Blog artikelen
- Detailhandel en supermarkten (1)
- Divers (8)
- Ergonomisch werken (4)
- Gezondheidszorg (12)
- HACCP (10)
- Hygiëne (14)
- Industrie (6)
- Keuken en restaurant (7)
- Kleurcodering (1)
- Onderwijs en overheid (1)
- Particulier (6)
- Schoonmaakplannen (10)
- Transport sector (1)
- Voedingsmiddelenindustrie (19)
Belangrijker dan ooit: bedrijfshygiëne tijdens corona
Schaduwborden voor de voedingsmiddelenindustrie
Bent u ook altijd alles kwijt? Net wanneer u wilt gaan schoonmaken, zijn de juiste bezems en borstels nergens te vinden. Het kost u onnodig veel tijd en moeite om continu weer op zoek te gaan naar de spullen die u nodig heeft. De oplossing voor dit probleem? Het ophangen van schaduwborden op uw werkplek! Op deze manier vindt u uw schoonmaakartikelen eenvoudig terug. Daarnaast zorgen deze borden er ook voor dat uw werkplek er altijd netjes, overzichtelijk en opgeruimd uit ziet. Wat wilt u nog meer?
Schaduwborden voor de voedingsmiddelenindustrie
Bent u ook altijd alles kwijt? Net wanneer u wilt gaan schoonmaken, zijn de juiste bezems en borstels nergens te vinden. Het kost u onnodig veel tijd en moeite om continu weer op zoek te gaan naar de spullen die u nodig heeft. De oplossing voor dit probleem? Het ophangen van schaduwborden op uw werkplek! Op deze manier vindt u uw schoonmaakartikelen eenvoudig terug. Daarnaast zorgen deze borden er ook voor dat uw werkplek er altijd netjes, overzichtelijk en opgeruimd uit ziet. Wat wilt u nog meer?
De 5s methode gebruiken op de werkplek
Een veelvoorkomend probleem op de werkvloer: een onoverzichtelijke en rommelige werkplek. Uren gaan verloren aan het zoeken en vinden van de juiste middelen, wat irritaties en frustraties kan veroorzaken en daarnaast niet wenselijk is voor de productiviteit binnen uw bedrijf. Gelukkig is daar de 5S methode, dé manier waarop overzicht, rust en focus kan worden gecreëerd binnen vele organisaties. Op naar een georganiseerde werkplek met 5S!
De 5s methode gebruiken op de werkplek
Een veelvoorkomend probleem op de werkvloer: een onoverzichtelijke en rommelige werkplek. Uren gaan verloren aan het zoeken en vinden van de juiste middelen, wat irritaties en frustraties kan veroorzaken en daarnaast niet wenselijk is voor de productiviteit binnen uw bedrijf. Gelukkig is daar de 5S methode, dé manier waarop overzicht, rust en focus kan worden gecreëerd binnen vele organisaties. Op naar een georganiseerde werkplek met 5S!
Vogelgriep: het minimaliseren van de kans op besmetting
In verband met de uitbraak van vogelgriep op verschillende plaatsen in Duitsland hebben we deze eerder geschreven blog herzien op 12-02-2020. In deze blog leest u wat u zelf kunt doen om de kans op besmetting bij uw bedrijf te minimaliseren. In Nederland geldt inmiddels een ophokplicht echter er zijn meer maatregelen die eventueel getroffen kunnen worden.
De legionellabacterie: preventie en beheersing
Legionellose, beter bekend als ‘De Veteranenziekte’ ontstaat wanneer men in aanraking komt met de legionellabacterie. Iedereen kan een legionella-infectie oplopen, wel zijn er een aantal type mensen die een verhoogd risico lopen. Dit zijn rokers, ouderen en mensen met een verminderd afweersysteem. Jaarlijks lopen tussen de 5000 en 7000 mensen een legionella-infectie op. Het is dus zaak de aanwezigheid van de bacterie te voorkomen en/of te beheersen. Hoe u dit aanpakt, leest u in dit artikel.
Voorkom productvreemde materialen in voedsel
Iedere week, iedere dag – of een aantal keren per week – doen we onze boodschappen bij diverse supermarkten. Men slaat volledige maaltijden in en consumeert gemiddeld per dag drie kilo aan eten en drinken. Het komt regelmatig voor dat de consument productvreemde materialen aantreft als glas of plastic. Om dit te voorkomen, is het enorm belangrijk om extreem goed te letten op de voedselveiligheid van deze voedingsmiddelen. De consument moet er immers op kunnen vertrouwen dat, hetgeen zij consumeren, veilig is. Ieder die voedsel produceert of verkoopt, heeft dan ook de verantwoordelijkheid om alleen veilig voedsel op de markt te brengen.
Vikan prijslijst (colourcoding) en Vikan VTS prijslijst 2023
December en januari zijn vaak de maanden waarin u de brieven van uw leveranciers ontvangt waarin de bekende verhogingen bekend gemaakt worden. Vaak betekenen dit soort verwachte verrassingen een hoop administratieve rompslomp. Gelukkig kunnen wij u alvast geruststellen! Vikan bespaart u dit jaar deze ongemakken. De prijzen binnen het gehele Vikan assortiment blijven in 2021 gelijk.
Een ode aan alle schoonmakers: De Dag van de Schoonmaak
Schoonmakers, poetsvrouwen, huishoudhulpen of interieurverzorgers. Hoe u ze ook wilt noemen, deze vakmannen en -vrouwen zijn onmisbaar. Zonder een goede schoonmaker wordt het in vele gevallen een ongeorganiseerde en smerige boel. Vooral binnen openbare gebouwen als kantoorpanden, stations en op luchthavens is het meer dan belangrijk dat er voldoende schoonmakers werkzaam zijn. Om ook hen te laten weten hoe blij we met ze zijn, zetten we ze in het zonnetje op De Dag van de Schoonmaak. Geeft u ze op deze dag(en) ook wat extra waardering?