Blog artikelen

Blog categorieën
HACCP

Vikan kleurcodering: voldoen aan de HACCP eisen

12-02-2016
Wesley de Jong

Dagelijks zijn er ontzettend veel contacten tussen mens en voedingswaren, machines en andere materialen die gebruikt worden bij het verwerken van voedsel. Natuurlijk zijn dit DE momenten waarbij kruisbesmettingen van ongewenste micro organismen, grondstoffen of materialen die niet bij elkaar mogen komen kunnen ontstaan. In dit blog artikel gaan we bespreken waarom kleurcodering een grote toegevoegde waarde is binnen uw HACCP systeem.

Gezondheidszorg

Desinfectiematten, welke zijn er en hoe gebruik ik ze

07-10-2015
Wesley de Jong

Desinfectiematten, ook wel ontsmettingsmatten genoemd, word vaak gezien als de preventieve hygiëne oplossing ter voorkoming van kruisbesmetting tussen twee verschillende zones binnen uw productiefaciliteit. In dit artikel gaan we uiteenzetten waar men op moet letten wanneer u overweegt een desinfectiemat in gebruik te nemen.

Voedingsmiddelenindustrie

De betekenis van desinfecteren in de voedingsmiddelenindustrie

25-09-2015
Wesley de Jong

Desinfectie wat is het eigenlijk precies ? Wikipedia geeft de volgende betekenis van het woord Desinfectie: “Desinfectie is het zodanig behandelen van oppervlakken dat alle ongewenste micro-organismen worden gedood of tot aanvaardbare aantallen worden teruggebracht” In dit artikel bespreken we 7 tips die in acht genomen moeten worden om een goede desinfectie te bewerkstelligen. Op de wijze kunt u de kans op kruisbesmettingen reduceren en de productveiligheid verhogen.

Industrie

Wat moet u weten van industriële reinigingsmiddelen ? (9 TIPS)

23-09-2015
Wesley de Jong

Als schoonmaker maak je schoon. Dat is logisch natuurlijk ! Helaas worden sommige dingen niet schoon door er alleen met een doekje over heen te wrijven.

Vaak is de toevoeging van een schoonmaakmiddel noodzakelijk. Reinigingsmiddelen kunnen in sommige gevallen ook gevaarlijk zijn doordat er vaak irriterende en soms zelfs bijtende stoffen inzitten die schadelijk voor je huid, ogen of je longen kunnen zijn.

In dit artikel willen we een aantal tip bespreken om veilig om te gaan met industriële reinigingsmiddelen, maar willen we ook uiteenzetten welke soorten reinigingsmiddelen er zijn en hoe deze gebruikt moeten worden.

Hygiëne

Handenwasprotocol: waarom het zo belangrijk is

08-09-2015
Wesley de Jong

Via onze handen vervoeren we miljoenen micro-organismen (ook wel microben genoemd), waaronder bacteriën en virussen. Veel van deze microben zijn ongevaarlijk, maar een aantal hiervan kunnen (zeer) schadelijk zijn. Denk maar aan de uitbraak van het coronavirus. Zoals we inmiddels weten, kunt u erg ziek worden wanneer u besmet raakt met COVID-19. Naast de maatregelen die het RIVM stelt over het houden van 1,5 meter afstand, stellen zij ook dat u – door uw handen goed te wassen – de verspreiding van dit virus kunt voorkomen. Des te belangrijker dus om een goede handhygiëne in acht te nemen. In dit artikel vertellen wij je meer over waarom handhygiëne zo belangrijk is en bieden wij een gratis instructiekaart aan met daarop een uitleg over hoe u uw handen het beste kunt wassen. Deze kunt u boven uw wasbak(ken) hangen, zodat deze zichtbaar is voor toiletgebruikers.

Keuken en restaurant

Alles wat u moet weten over keukenhygiëne

11-06-2015
Wesley de Jong

Binnen de voedingsmiddelenindustrie gelden strenge regels op het gebied van veiligheid en hygiëne. In onder andere de horeca gelden er wettelijke eisen en regels rondom de hygiënische manier van werken in keukens. Dit preventieve systeem wordt HACCP genoemd en moet door bedrijven – die werken met voedingsmiddelen – worden nageleefd. Maar: waarom is het zo belangrijk om uw keuken hygiënisch te houden en hoe kunt u dit bewerkstelligen? U leest het in dit artikel!