We schrijven dit blogartikel vanwege signalen die we ontvangen onder bedrijven uit de industrie, horeca, voedselproductie en grootkeukens. Veel ondernemers die met voeding werken hebben immers een sterke focus op zaken als voedselhoudbaarheid, verpakking, omzetsnelheid en efficiency, maar onderbelicht is vaak het treffen van de juiste schoonmaak oplossingen. Dit biedt immers de garantie voor het behoud van een kwalitatief goed product of zelfs het voorkomen van calamiteiten.
Effectief schoonmaken is onterecht een ondergeschoven kindje. Want elk bedrijf in de voedingsmiddelensector is erop gebrand om calamiteiten te voorkomen in het productieproces. Zodra er bijvoorbeeld per ongeluk iets afwijkends belandt in producten, uiteenlopend van een schroefje tot chemicaliën, is het alle hens aan dek. Want als een camerateam van het NOS Journaal bij u de oprit oprijdt, is het te laat om uitgestelde maatregelen in te voeren. Als uw product hiermee de media haalt kan het op verschillende manieren leiden tot boetes, ontslagen of faillissementen, bij u of eventuele toeleveringsbedrijven.